Social Programme

Tuesday, 1 July :

19.00 Welcome reception at the South Campus of the Nelson Mandela Metropolitan University

Transportation will be arranged from the Boardwalk hotel (pick-up points) from 18.30 and every 15 minutes to the Welcome Reception taking place at the Heinz Betz Hall at the Nelson Mandela Metropolitan University with on the way a pick up at First Avenue Guest House and Beachwalk Guest House.  After the event, delegates will be droped off at their hotels.

Thursday, 3 July :

20.00 Gala dinner at the Boardwalk Conference Centre

Saturday, 5 July

Excursion to Addo Elephant Park: Departure from Courtyard hotel (further down the street of the Boardwalk Hotel) at 08.00 and return to all hotels around 13.00

Accompanying Person’s Programme

Sign-up for this programme will be made on-site.
The excursion to Addo Elephant Park of Saturday, 5June is included in the registration price.

Date

Time

Destination

Departure time from
Congress Venue

Arrival time to Congress
Venue

Costs ( Entry and
Transportation)

Monday 30 June

1hr 30 min

Route 67 Walking Tour

10:00

11:30

R100

The route consists of 67 Public Art Works symbolising Nelson Mandela’s 67 years of work dedicated to the Freedom of South Africa. Comfortable shooes are recommended for walking

1hr

Nelson Mandela Art Museum

11:30

12:30

R175

The museum’s collection consist of South African art (particularly that of the Eastern Cape), British art, international print making and Oriental art (including Indian miniatures and Chinese textiles)

1hr 30 min

Lunch

12:30 – 14:00

1hr

NMMU archives: 2nd Avenue campus.

No cost: Afternoon tea will be served

A historic tour of the archives of the Nelson Mandela Metropolitan University that gives a glimpse into the history of the city and the university

Tuesday 1 July

1hr 15 min

South End Museum

11:00

12:15

R150

The museum is a testimony to the original South End Community, the displacement and tragedies of Apartheid and the many heroes that emerged during the Apartheid time, particularly in the Eastern Cape.

1hr 30 min

Lunch return to hotel

12:30- 14:00

1hr 30 min

NMMU South Campus nature reserve tour

15:30

17:00

R100

NMMU is situated in a private nature reserve, conserving fynbos and wildlife including springbok, zebra and red hartebeest.

Wednesday 2 July

2hr 30 min

Hinterveld Uitenhage mohair factory

10:00

12:30

R285

The Eastern Cape is the mohair capital of South Africa. This will be a vist to the mohair mills.
Visitors will be able to make purchases

Thursday 3 July

1hr 30 min

Samrec Penguin Sanctury

13:00

14:30

R100

SAMREC is Port Elizabeth’s new marine bird rehabilitation and education centre situated in the Cape Recife Nature Reserve

Friday 4 July

2:30hrs

Option 1: Crossways Farm Village. Supports sustainable livelihood

10:00:- 12:30

R100

The Eastern Cape is known for its natural beauty and rich history, and the Kouga region, where Crossways Farm Village lies, is distinguished by its geology, architecture and its people’s cultural heritage.

Option 2: Visit to Walmer
Park shopping centre

Walmer Park shopping hosts international and national retail store, coffee shops, restaurants and specialty food outlets. All your banking, travelling and foreign exchange needs can be met here.

Saturday 5 July

5hrs

Excursion: Addo Elephant Park (Game Viewing, Elephant riding, feeding and walking)

8:00- 13:00

The park contains five of South Africa’s seven major vegetation zones and also it is the only park in the world to house Africa’s “Big 7” (elephant, rhinoceros, lion, buffalo, leopard, whale and great white shark) in their natural habitat

International Institute of Administrative Sciences
6th Floor C Block
Rue du Commerce 96
1040 Brussels (Belgium)
Phone : +32-(0)2-536.08.80
Fax : +32-(0)2-537.97.02
E-Mail: [email protected]